Gemeenteraad Juli : Rijrichting Ververijstraat en brandweer ter discussie

Gemeenteraad Juli : Rijrichting Ververijstraat en brandweer ter discussie

DSC_0092Donderdag 4 juli kwam in de gemeenteraad onder andere de gewijzigde rijrichting in de Ververijstraat en de intenties van het bestuur om de dienst 100 en de brandweer samen te huisvesten in een nieuwe locatie. “Het wijzigen van de rijrichting Ververijstraat en de Kapel Te Rustestraat is een schoolvoorbeeld van visieloos bestuur.” stelt Matthias Vanneste.

Wijzigen rijrichting Ververijstraat en Kapel Te Rustestraat schoolvoorbeeld visieloos bestuur
“Open Vld heeft ernstige vragen bij nieuwe vastgelegde rijrichting Ververijstraat en Kapel te Rustestraat” stelde Matthias Vanneste(Open Vld). “Nadat men enkele maanden geleden bij hoog en bij laag beweerde dat de rijrichting in de Ververijstraat enkel zo kon, gaat men deze nu toch wijzigen.”
“Wij zijn geen voorstander om zowel de Ververijstraat als de Kapel Te Rustestraat naar den Dries te oriënteren. We willen circulatie. Mensen die van de Pontstraat komen moeten nu serieus omrijden. Maar vooral bij het feit dat drie rijrichtingen op 1 punt samenkomen lijkt me allesbehalve verstandig.” Aldus raadslid Vanneste. “Het opnieuw wijzigen van de rijrichting is bovendien opnieuw  een schoolvoorbeeld van visieloos bestuur. Zelf het redelijk dure parkeercirculatieplan blijkt in dit geval niet meer up to date.”
Brandweer en 100 samen?
Open Vld peilde naar de visie van het huidige gemeentebestuur  toen het huisvesten van de dienst 100 ter sprake kwam. “Nu reeds kijken voor nieuwe huisvesting voor de 100 is een beetje vreemd als men toch een brandweerkazerne op Deerlijks grondgebied wil realiseren, zoals men beloofd had?” stelde Bert Schelfhout. “Wil het bestuur dan niet beiden samen huisvesten? Het zou wenselijk zijn om niet zoals bij het huisvesten van het OCMW toch iets langer vooruit te plannen.” . Burgemeester Croes (Cd&v) stelde dat dit alsnog de bedoeling is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *