Opening buurthuis Sint-Lodewijk

Opening buurthuis Sint-Lodewijk

20140825_191451Maandagavond 25 augustus werd het buurthuis Sint-Lodewijk officieel in gebruik genomen. Een goede zaak voor Sint-Lodewijk.

“Het buurthuis zal zijn meerwaarde bewijzen in de toekomst. Over de huurprijs hebben we bedenkingen aangezien deze het dubbel is van wat ervoor werd gevraagd aan de café-uitbater voor hetzelfde pand.”verduidelijkt gemeenteraadslid Bert Schelfhout (Open VLD) “De werking zal dezelfde zijn als die voor d’Iefte en de buurthuizen van de Statiewijk en de Molenhoek.”

Het Cd&V bestuur beloofde al tientallen jaren een buurthuis. Toen dit jaar “De Gilde” leeg kwam te staan, besloot het bestuur de gebouwen van het ACW te huren. “Na een opknapbeurt door de gemeente, oogt het resultaat mooi stelde schepen van Cultuur Regine Rooryck op de opening.”

De accommodatie bestaat uit een vergaderzaal, kleine zaal, feestzaal, berging, sanitair blok en keuken. Enkele verenigingen hebben hun vaste stek in het buurthuis en anderen huren het volgens noodzaak alsook de aard van hun activiteiten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *