Gemeenteraad 23 oktober 2014

Gemeenteraad 23 oktober 2014

Voormalig politiekantoor Hoogstraat 144 wordt verkocht
politiekantoor_deerlijkNaar aanleiding van een vraag van Open VLD in de gemeenteraad liet het gemeentebestuur weten het voormalig politiekantoor in de Hoogstraat te willen verkopen. Het gemeentebestuur tracht al bijna 2 jaar tevergeefs de gebouwen in de Hoogstraat 144 te verhuren als kantoorruimte. Later werden nog kosten gemaakt om dezelfde ruimtes aan starters te verhuren.  “Het is eigenlijk niet aan de gemeente om kantoorruimte te verhuren, aangezien de risico’s, kosten en lasten op gemeenschapsgeld worden verhaald. Dat is nu wel pijnlijk duidelijk geworden.” aldus raadslid Bert Schelfhout.
Fluvia – Brandweer
In 2015 krijgt de hulpverleningszone Fluvia een officieel karakter. Dat betekent dat de gemeenteraad in de toekomst niet meer beslist over de werking en bijvoorbeeld de aankopen van materiaal voor het brandweerkorps. In de gemeenteraad werden de gemeentelijke dotaties goedgekeurd (bijdrage Deerlijk: 294 565,89 € voor 2015).  Op vraag van Open VLD bleek dat het managementteam van de Brandweer zal ophouden te bestaan. Ook het dossier voor de bouw van de kazerne zou niet in het gedrang komen door de nieuwe rechtspositie omdat andere gemeenten achter het project zouden staan, althans het gemeentebestuur in hun antwoord.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *