Doek valt over Deerlycke Folk

Doek valt over Deerlycke Folk

Folk6Op een vraag van raadslid Bert Schelfhout (Open VLD) antwoordde schepen Regine Rooryck (Cd&v) in de gemeenteraad van 4 december 2014 dat de Cd&v – meerderheid beslistte de directe subsidie aan Deerlycke Folk terug te schroeven. “Het festival is jaar na jaar steeds meer verlieslatend, en wij willen hier niet verder in meegaan. We vragen hen nu om in te stappen onder een vzw-structuur.” stelde schepen Rooryck in de gemeenteraad. De organisatie onder leiding van Rik Couchez reageert via de facebookgroep: “We betreuren dat het schepencollege dergelijke beslissing neemt.  Het bestuur van Deerlycke folk bekijkt verder of ze met een vernieuwd festival kunnen van start gaan in een andere gemeente.”
Oppositielid Bert Schelfhout wil de organisatie bedanken voor de 22 mooie jaren. “Ik koester mooie herinneringen aan het festival, en ik denk dat dat voor iedereen geldt die er ooit geweest is. De inzet van de vele vrijwilligers verdient een oprecht dankjewel.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *