Deerlijkse sportlaureaten 2014

Deerlijkse sportlaureaten 2014

SportlaureatenVrijdag 19 december kwamen honderden sportievelingen samen om de sportlaureaten 2014 te eren. De sportraad organiseert deze avond in samenwerking met het gemeentebestuur. De sportraad zorgde voor in een innig en mooi eerbetoon aan voormalig voorzitter Eddy Ameye, overleden op 10 februari 2014. Heel wat sportievelingen werden gelauwerd.  De drie gelaureerde sporters waren Lisa Demeyere(vrouwen), Alexander Maes(mannen) en Marie Demeyere (jeugd). Van harte proficiat!

Gefeliciteerd Sportlaureaten 2014!
Lisa Demeyere (U19)  speelt bij de badmintonclub DZ99 en werd provinciaal kampioen bij de dames dubbel U19.  Ze was tevens finaliste op het Belgisch kampioenschap dames dubbel en op het provinciaal kampioenschap dames enkel.
Alexander Maes is wielrenner en rijdt voor BCV Works-Soenens. In 2014 boekte hij enkele zeer mooie overwinningen. Hij won het kampioenschap van het Waasland (Belsele), werd eerste in het crieterium Douchy Les Mines en won de Triptyque Ardennais. Ook in Wakken stond hij op het hoogste schavotje. Volgend seizoen wordt Alexander renner bij het Ierse An-Post Chainreaction.
Marie Demeyere (U17) speelt bij badmintonclub DZ99 en werd afgelopen jaar Vlaams Kampioen en provinciaal kampioen bij de dames B1.
Bedankt Eddy Ameye!
EddyAmeyeIk ken Eddy nog van toen hij trainer was bij voetbal Sellewie. Zelf was ik rond de 9 jaar en speelde bij de pre-miniemen. Hij was er altijd voor iedereen. Zijn inzet -streng en rechtvaardig- kende geen grenzen. Bedankt Eddy voor de vele mooie jaren die je heel wat mensen uit Deerlijk en omstreken bezorgde! Eddy was meer dan 13 jaar voorzitter en meer dan 30 jaar lid van de sportraad. Rik Devos volgde hem op als voorzitter van de sportraad.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *