Jong VLD schenkt 'Blauwe Reus' aan Marc Coucke en 'Blauwe Kneus' aan Raymonde Le Lepvrier

Jong VLD schenkt 'Blauwe Reus' aan Marc Coucke en 'Blauwe Kneus' aan Raymonde Le Lepvrier

Tijdens haar nieuwjaarsreceptie op zaterdag 31 januari reikte Jong VLD nationaal de ‘Blauwe Reus’ uit aan Marc Coucke. Hij wordt door de jonge liberalen als verdienstelijk beschouwd. De tegenhanger, de ‘Blauwe Kneus’ werd vakbondsvrouw Raymonde Le Lepvrier. De receptie vond plaats in de gebouwen van Bio Base Europe (Gentse haven), die instaat voor wetenschappelijk onderzoek in de Biotechnologie.
MarcCoucke


Marc Coucke
Na een uitgebreide stemming onder de leden trok de CEO van Omega Pharma en voorzitter van KV Oostende afgetekend aan het langste eind. “Marc Coucke wint de ‘Blauwe Reus’ voor zijn passioneel ondernemerschap in een economisch moeilijk klimaat. Hij blijft ondanks tegenwind investeren in onze economie om verdere groei en innovatie mogelijk te maken.” aldus jongerenvoorzitter Bert Schelfhout. Hierbij wil hij naar eigen zeggen “de bodemloze put” van de overheid vermijden en als individu blijven handelen – een klacht over de efficiëntie van het Belgisch staatsbestel waar de jonge liberalen uiteraard oor naar hebben. “Marc Coucke verontschuldigde zich omdat hij op 31 januari 50 jaar werd. Hij lachte en stelde dat hij ‘moeilijk afwezig kan zijn op zijn eigen verjaardagsfeest'”  aldus voorzitter Bert Schelfhout.
Raymonde Le Lepvrier
Raymonde Le Lepvrier van de Franstalige bediendenvakbond SETca (afdeling van het ABVV-FGTB) mocht de ‘Blauwe Kneus’ in ontvangst nemen. Die trofee gaat naar iemand die opmerkelijk niet positief heeft bijgedragen aan de samenleving, aldus Jong VLD. Zij haalde in december het nieuws toen zij tijdens de nationale stakingsactie een winkeluitbaatster hardhandig dwong haar zaak te sluiten door kledingstukken uit de rekken te halen en in het rond te gooien. “In tegenstelling tot onze Blauwe Reus, die via zijn bedrijf Omega Pharma wereldwijd jobs creëert, verhindert mevrouw Le Lepvrier fysiek mensen om te werken, louter omdat zij haar politieke standpunten niet delen.” motiveert Jong VLD-voorzitter Bert Schelfhout de keuze. “Raymonde kreeg ook de kans om zich te verantwoorden bij de prijsuitreiking maar liet weten in het buitenland te vertoeven.”
Antwerpen afdeling van het jaar
Naast de Blauwe Reus en Kneus werd ook nog een prijs uitgereikt aan de Afdeling van het Jaar. Daarmee zet Jong VLD lokale afdelingen in de verf die met hun activiteiten en standpunten jongeren weten te overtuigen van het liberale gedachtegoed. Na een spannende stemming trok Antwerpen aan het langste eind. Huldenberg werd tweede. “Beide afdelingen reden het voorbije jaar een zeer mooi parcours. Proficiat aan beiden. Hen wacht een mooie toekomst!”, aldus afdelingscoach Bavo Anciaux.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *