Politiek engagement

Politiek engagement

Bert sloot zich aan bij Jong Vld in 2005. Hij werd al gauw actief op provinciaal en nationaal niveau (Raad van Bestuur).

In 2006 deed hij voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deerlijk. Hij behaalde het vierde meeste aantal stemmen vanop de 7de plaats  van de lijst GEMBEL. Sedert 2008 is Bert voorzitter van Open Vld Deerlijk. In 2009 kwam hij op voor de Vlaamse verkiezingen op de West-Vlaamse lijst en behaalde hij 3577 stemmen vanop de 17de plaats.

In 2009 richtte Bert met een aantal andere jongeren ‘Jong Vld Deerlijk’ op. De afdeling groeide na enkele jaren exponentieel en organiseerde succesvolle activiteiten zoals modeshow D-LUXE, gotcha en pokertornooien te Deerlijk.

In 2012 trok Bert de Open Vld lijst te Deerlijk. De uitslag was fenomenaal. Al 40 jaar hadden de liberalen 1 zetel. Nu stijgen ze naar 3 zetels en halen 16% van de stemmen.

 

 

 “Politiek engagement betekent werken voor een betere samenleving.  Met overtuiging, luisterbereidheid én visie zaken realiseren voor de mensen in je gemeente of land.”
Bert Schelfhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *